fredag 17 april 2015

Freja två månader


Nu har Freja blivit två månader. Sötast i världen såklart! Hon gillar fortfarande att ligga på golvet och sprattla och titta på allt och prata. Prata, skratta och le gör hon mycket och det tycker vi är så mysigt. Hon har en riktigt stark nacke så hon gillar att ligga på mage på våra knän (hellre det än filten på golvet). Hon blir mer och mer intresserad av vad bröderna håller på med och tycker att det är spännande att titta på dem. Det som är så skönt för mig är att hon bara vaknar en gång per natt (kl tre)! Det är fantastiskt att lägga sig och veta att man kommer att få sova. Hon är nöjd för det mesta och väldigt lätt att ha att göra med!

Vikt: 4560 g
Längd: 57,5



Sådan far, sådan dotter






De här bilderna är bara för söta tycker jag!





Söndagseftermiddag


Så här skön kan en söndagseftermiddag bli!


Vitsippspromenad


"Det är härligt att leka i naturen" sa Emil på vår årliga vitsippstur. Att leka ute är bara bäst, särskilt om det finns en bäck också.






tisdag 7 april 2015

Påskfina Freja






Freja hälsar på gammelfarmor (farmors mor) Anna-Greta.

Stadsparkslek


Under påsken åkte vi till farmor och farfar. Då brukar vi passa på att gå till härliga stadsparken. Vädret var vackert och barnen lekte för fullt i flera timmar.





Vitsipporna har äntligen kommit! Och blåsippor också! Jag tror att det är de första vilda blåsippor jag sett faktiskt.


Påsklov


Iår har vi ett långt påsklov tillsammans hela familjen då pappa L är föräldraledig. Direkt efter skolan/förskolan på skärtorsdagen var det äggjakt både utomhus och inomhus. Påskharen hade varit i farten! Senare på eftermiddagen gjorde vi minitårtor som barnen påskpyntade. Praktiskt med ätbart påskpynt då man inte behöver förvara det tills nästa år... 



Frejas favoritsovställning som ser ytterst obekväm ut.


Mysa med lediga pappa.

Pappalek


Leka med pappa är kul!



Tjejsnack


En av dagens mysigaste stunder är att ligga och prata med Freja!


torsdag 2 april 2015

Alfred just nu


Alfred bara ÄLSKAR superhjältar just nu! Spindelmannen har helt enkelt flyttat hem till oss. Så fort han kommer hem från förskolan så leker han med legospindelmannen eller legobatman resten av eftermiddagen, oftast i form av legobygge då han tar isär och bygger ihop efter beskrivning. Just på dessa korten varierar han sig med att lägga en snygg pärlplatta. Söta Alfred! (fast det får jag inte säga för han är cool, snygg och häftig enligt honom själv). 



Sötaste Freja


Här kommer några närbilder på sötaste Freja den 21 mars.






Emils kommentar: "Det är faktiskt roligt med en liten plutt"
Alfreds kommentar: "Kan vi inte få fler bebisar efter Freja. Det är så roligt när hon skriker "näääh"".

Gott betyg från bröderna! De är så söta med henne, varje morgon när de skall iväg till skolan/förskolan så får hon hejdåpussar av dem. Så gulligt!