torsdag 25 september 2014

Filuren


Här har vi vår Filur! Filuren är tänkt att anlända den 12 februari 2015. Vi valde att inte få veta vilken sort det är (men barnmorskan skrev upp det på en lapp om vi skulle ångra oss, men det tror jag inte vi gör). Det skulle kännas lite som att tjuvkika på julklapparna. Idag gick jag och dreglade på bebiskläderavdelningen i en affär jag var i (skulle köpa födelsedagspresenter till L, men hamnade bland bebiskläderna istället...), oj så mycket gulligt det finns!

Paris


Jag och L har just kommit hem från en alldeles underbar Parisresa. Vi ville gärna passa på att resa bort på tu man hand innan Filuren kommer i februari. Vi åkte en måndag morgon och kom hem på onsdagskvällen. Barnen bodde hos mormor och morfar, det gick också bra trots att det kändes lite läskigt innan. Allt gick hur smidigt som helst och vi hann se alla "måsten". 


Här är triumfbågen.



Skojig Paristrafik. Bilden ovan är tagen från toppen av triumfbågen. Bilden nedan är tagen från "hop on hop off" bussen som vi åkte omkring med.



Äkta Parisermacaroner var jättegoda!


Sacre coer.


Seine. På många av broarna har folk satt upp hänglås som en kärleksförklaring.



Eifelltornet såklart! L tog sig ända upp, först med trappor och sedan hiss. Det var lite väl högt för mig så jag satt och läste i en park istället.


Louvren var riktigt roligt att besöka! Vi hade bara 1,5 timme på oss, så vi såg de mest kända verken och sedan spenderade vi resten av tiden i den egyptiska avdelningen. En barndomsdröm gick därmed i uppfyllelse, att få se äkta egyptiska saker (helst i Egypten dock...). Det fungerade förvånansvärt effektivt och bra, det tog 30 minuter från när vi kom till Louvren tills vi stod framför "Mona Lisa" tavlan.



Vi testade creps i parken "Tuilierna" som ligger framför Louvren. 

Emils iPad


Här öppnar Emil sin alldeles egna efterlängtade ipad. Han har sparat sin veckopeng, önskat sig pengar i födelsedagspresent, gjort trädgårdsarbete, sparat pengar från tandfen och samlat pantburkar ett bra tag. Vi hade kommit överens om att han skulle spara ihop halva summan själv och resten skulle bli julklapp. Det gick snabbare än väntat att få ihop summan och när ett bra erbjudande dök upp slog vi till, så det blev en väldigt tidig julklapp till Emil...




Superhjältar


Det är superhjältar av alla de slag som gäller för Alfred nu.

Alfreds kalas


Alfred hade önskat sig "semmeltårta" med marsipanrosor till sitt släktkalas (med mormor, morfar, morbröder med familjer), så det fick det bli.



Alfred älskar semlor och det vore ju hemskt orättvist om bara mamma som råkar fylla år i semmeltider kunde få det på sitt kalas.