lördag 9 augusti 2014

Alfred 4 år


Nu har Alfred äntligen fyllt 4 år! Det har varit en lång tvåmånadersväntan sedan storebrors födelsedag. Vi fick faktiskt väcka honom med vår sång två gånger, det är nog första gången det händer någonsin. Han fick bla efterlängtade figurer från filmerna "Bilar" och "Flygplan". Senare åkte vi till Barnpalatset (ett lekhus) och ännu senare på eftermiddagen blev det kalas med farmor och farfar, farbror J och farbror R och C. Det var jättetrevligt! 



Fyra fingrar stor, nu får han ställa undan sin tallrik efter maten och på onsdag börjar han på förskola! Spännande.

Stockholm


Vår Stockholmstripp blev väldigt lyckad och campandet gick ännu smidigare iår. Vi fick varsin tempeldag. När det var min tur badade L och barnen i Rudan och när jag var med barnen stannade vi på campingen och badade, plockade blåbär, spelade minigolf, åt glass och tog en promenad.


En eftermiddag åkte vi till Drottningholm slott. Alfred funderade mycket över kungaparet, han kunde inte förstå varför vi inte kunde hälsa på. Hemma fick jag visa bilder på hela kungafamiljen och berätta om dem.



Här har vi vårt tält. Sista morgonen badade vi allihop i havet, det var sådär underbart och Emil hoppade från bryggan (som var 1 meter upp!!! Så imponerad!).


Drottningholm slott igen.

På väg till Stockholm


Förra veckan gjorde vi vår årliga Stockholmsresa. Vi mellanlandade som vanligt i Jönköping och sov en natt där så att vi kunde träffa farmor och farfar och slippa hela resan på samma dag. Under resan upp gjorde vi två nya stopp; Brahehus och Söderköping.


Brahehus.




Nu är vi framme i Söderköping, en mysig liten stad där de spelade in Madickenfilmerna. Vi åt också en god pizzalunch.


"Abbebron" där Madicken fick en slant av Abbe som "förlåt" för att han spökat för henne. Också Madickens skolväg.


Här har vi farbror Nilssons favoritkrog "Trillin". Göta kanal går också genom staden så vi tittade på en slussöppning.

Vår nya bil!


Det här är vår nya bil, en Volvo V60. När L bytte jobb fick vi möjlighet till en ny bil. Samma dag som vi fick den åkte vi till Stockholm och vilken skillnad att köra denna jämfört med vår blåa bil! (som har tjänat oss väl och förhoppningsvis fortsätter med det).


tisdag 5 augusti 2014

Medeltidsdag på Torpa stenhus


Äntligen fick vi möjlighet att åka på en medeltidsdag! Och det blev riktigt bra! Barnen var i perfekt ålder för aktiviteterna och särskilt Emil är peppad för nästa år. Alfred var dock inte så nöjd med outfitten... Barnen hade fått välja tyg själva till sina dräkter (Emils blev inte riktigt klar, han skall ha grönt också som dekoration). Den varma dagen avslutades med bad i sjön som ligger intill.





I bakgrunden syns Torpa stenhus.