måndag 14 juli 2014

Bad och lek


Det blev en hel del bad och lek på resan också. Vi bodde hos L:s missionärskompis föräldrar och de hade en härlig barnbarnkällare där vi bodde och barnen kunde leka. I deras trädgård fanns det också mycket kul att leka med. Vi testade olika lekfontäner, utepooler och en rolig lekplats.




Innan flyget skulle ta oss hem var vi på ett studsmattelekhus, mycket populärt hos barnen!



Här är vi på söndagspromenad i skogen, barnen leker Puhpinne. Här kunde barnen klättra, kasta och springa omkring hur de ville (till skillnad från nationalparkerna). Vi har haft en härlig resa!


Saltsjön




Förra gången vi var i USA doppade vi fötterna i Saltsjön, nu ville vi "bada" också. Man flöt som ingenting! Det var riktigt kul. När saltet började svida lite väl mycket gick vi upp och då blev man anfallen av miljoner flugor. Då fick stackars Alfred skrikpanik. Han ville aldrig komma tillbaks.



Då tyckte Alfred bättre om duscharna. De var det roligaste på hela dagen.



Alldeles nära stranden kan man köpa buffelhamburgare. Det testade vi, barnen gillade slush bättre.



Vi hade köpt med oss smaskiga donuts också. De fanns med på våran "göra igen lista".

Timpanoga cave


En dag åkte vi till Timpanoga cave. För att komma till droppstensgrottorna fick man vandra på branta serpentinvägar (med stup på sidorna), minsteman fick bestämma takten. Man varnades för fallande stenar och skallerormar. Barnen var tvungna att hålla oss i handen hela tiden. En annan dag tog vi en tur i skogen och Alfred frågade "måste vi hålla handen", stackarna, äntligen fick de springa fritt.




Grottorna var jättetjusiga!



På väg hem köpte Emil en hatt. Oj vad snygg han är!

Temple Square


En repris till vackra Temple Square.





Konferenscentret.


Cove Fort


Det här stället gillade jag! Ett fort byggdes mitt i staten Utah för att resande och brevbärare skulle ha någonstans att äta, sova och byta sina hästar. Först tyckte jag lite synd om familjen som fick bo här och ta hand om ruljangsen, men det visade sig att det kom gäster varje dag så det var inte så ensamt som jag trodde. 



St George


På väg tillbaks till Salt Lake City tog vi vägen om St George. Där besökte vi flera kyrkohistoriska platser. Ovan är en bild från Brigham Youngs vinterhus. Det var kul att se och vi fick roliga anekdoter berättade för oss. Emil sa efter några dagar: "varför säger ni sweden hela tiden". Folk frågade oss nästan dagligen varifrån vi kom och många av dem hade givetvis förfäder från Sverige.


Tabernaklet i St George. 



Ännu ett av de äldre templen (tre bröllopsgrupper i parken!).


Zion nationalpark


Dagen efter var det dags för Zions nationalpark. Barnen blev eld och lågor över hotellpoolen som verkligen behövdes i värmen. Det var härligt att bo mitt bland de speciella bergen.


Utsikten från hotellverandan var otrolig.



Första gången Alfred ser kaktusar ute i naturen.



Vi valde en vandring som gick till "Emerald pools". Det fanns tre dammar som låg i våningar ovanpå varandra. Vi gick till alla tre, den sista var lite väl jobbig, men det gäller ju att inte missa någonting... Belöningen blev den väntande poolen.



Alfred svalkar sig i värmen.


Bryce canyon


Den här sommarens semester blev en USA-repris. Den här gången ville vi åka till nationalparkerna i södra Utah. Det var verkligen dundervackert! På vägen ner mot Bryce canyon tittade vi på templet i Manti, det tyckte jag var roligt. Jag har alltid velat se de gamla templen. När vi kom fram på eftermiddagen tog vi en liten promenad i Red canyon (bilden ovan).



Red canyon.



Efter att i all hast ha hittat ett inte alltför fräscht motell (med jetlaggade skrikiga barn) och sovit bar det av mot Bryce. Man kunde både beundra utsikten och gå ner bland bergen, vi gjorde både och. Vi följde en vandringsled som tog oss 3,5 timmar. Jag var lite nervös att barnen inte skulle klara av det när jag märkte att det tog dubbelt så lång tid som beräknat, det fanns liksom ingen återvändo, men det gick jättebra.