torsdag 20 februari 2014

Sportlovskul del 2


Dag 3: Vi gjorde en utflykt till operan tillsammans med andra kompisar. Där fick man klä ut sig, bli sminkad, gå guidad tur och vara med då de repeterade "LasseMajas detektivbyrå" (Alfreds kommentar: vilken tråkig teater. Inte så konstigt kanske då regissören avbröt osv). Kul grej!



Dag 4: Glömde fotografera men vi var på öppna förskolan.

Dag 5: Vi var hemma hos mormor och morfar och lekte.


Dag 6: I lördags åkte hela familjen till Sjöfartsmuseet.


Sportlovskul del 1


Dag 1: Vi har en flerårig trevlig semmelbaketradition; hemmamammorna träffas i kyrkan och bakar och frossar i semlor. Emil åt 5!


Dag 2: Vi gick till stadslantgården där barnen kunde rida. Alfred föredrog trähästen.


tisdag 11 februari 2014

Memory


Alfred har kommit i en memoryperiod. Sedan han fattade grejen har han spelat varje dag. Han är riktigt duktig nu, han och jag turas om att vinna. Favoritspelet är från "Bilar 2" och favoritkortet är den stora idolen Finn McMissil.


måndag 10 februari 2014

Emils rum


Nu är Emils rum nästan klart. Det fattas några hyllor och tavlor och lite sånt där småplock, men rummet är "användbart" nu. Rummet ger ett lugnare intryck och det är ännu lättare att hålla ordning. För att inte sängen skall ta upp för mycket plats i det lilla rummet har pappa L byggt en säng som får plats under fönstret (rummet är 192 cm brett). Emil har jobbat jättemycket med rummet, han tömde det nästan själv, han har målat en del och han har packat in alla sina saker alldeles själv (förutom möblerna). Han tyckte att det var jätteskönt att få tillbaks sitt rum, men han saknar att sova i Alfreds rum.



Lägg märke till sifferknopparna som Emil valt. Lägg också märke till den tappade tanden (nr 3).