torsdag 29 augusti 2013

Cykelsommar



Vilken cykelsommar detta har varit! Jag hoppas på en cykelhöst också. Det cyklas nog flera timmar om dagen. Det är helt underbart! Den här sommaren har jag faktiskt läst 4 romaner, delvis på dagtid, vilket jag inte kunnat göra på 6 år (kunnat läsa på dagtid alltså, de gånger jag inte har kunnat låta bli har hemmet fallit sönder och barnen slågits vid mina fötter ungefär). Tacksam att vi bor i ett cykelvänligt område där det också finns andra cykelsugna kompisar.

På bilderna visar de sina konster.
 
Posted by Picasa

Bio



En uppskattad bioutflykt igår! Hurra för alla barnfilmer som handlar om vanliga människor! Alfred har pratat jättemycket om filmen och längtar såå tills nästa gång (som blir nya Emilfilmen i jul). Det var så gulligt imorse när han berättade för L om hur det var: "det var hål i stolen" jaha... "man kunde ställa flaskan där", "det var jekam (=reklam), bamsefim", "det var en gubbe som kunde tjolla" osv.

Sen var bussresan hem inte lika rolig (varför tog jag inte bilen!!) när den yngre av dem äter saker från väntkurens skräpiga hörna och den äldre som alltid har den bästa lösningen på precis allt... Jaja.
Posted by Picasa

Pappas jobb



För ett par veckor sedan hade vi ett ärende i stan och då passade pappa L på att visa oss "dämmet" som han är projektledare för. Det var jättekul att få titta lite på pappas jobb (även om det inte är han som gräver), det är ju lite svårt att förklara för barnen vad pappa egentligen gör på det där stället som kallas "jobbet". Vi passade också på att äta lunch tillsammans. Barnen uppskattade att träffa sin pappa lite igen sedan han börjat jobba efter semestern.
 


Haha, Alfred ser bara för skön ut!
Posted by Picasa

måndag 19 augusti 2013

Emil börjar skolan!



Stolt Emil på första inskolningsdagen! Med nyinköpt skolväska och två tappade tänder känner han sig ganska redo för skolstart. Han tyckte det var riktigt roligt. Bäst var såklart att leka ute och bamba var jättespännande (mycket godare än mammas mat tydligen). Imorgon är det riktiga uppropsdagen och på onsdag är det "allvar". Nu längtar han efter gympalektionerna med skeppsbrottslek så att han knappt kan hålla sig.


Emils krok.

Vad passar bättre än en "skolebrödbolle" en sån här dag!
Posted by Picasa

Alfred 3 år



Här har vi vår nybakade 3-åring! Han har längtat såå och den 8 augusti var det äntligen dags. Efter morgonmyset åkte vi till universeum för det älskar Alfred. 
 
Posted by Picasa

Cykeltur



Under pappa L:s semester tog vi en liten cykeltur, som vi brukar göra varje sommar. Som väl är kräver inte barnen en så avancerad tur, utan det räcker med nån lekplats i närheten. Det som var speciellt iår var att barnen cyklade själva! Emil på sin nya cykel och Alfred på sin springcykel. Väl framme vid "stora lekplatsen" testade vi att flyga drake, det gick väl sådär, lite mer vind hade varit bra. Men det var kul.
 
 
Posted by Picasa

torsdag 8 augusti 2013

Tappad tand!



Emil har tappat sin första tand! Oj, vad han har längtat efter det.  Och idag (på Alfreds födelsedag) ploppade den ut helt appropå ingenting när vi var på Universeum. Emil trodde att det var en makaron. Nu ser han fram emot att känna under kudden imorgon bitti då det bör ligga en slant där...
 
Posted by Picasa

Boden



Årets husprojekt fick bli en cykelbod. En stor del av L:s semester har gått åt till detta bygge och än är den inte färdig. Men nu går den att använda och barnens alla cyklar och sparkcyklar står där så fint (istället för i hallen, tack och lov!). Idag var det en granne som beundrade boden och tyckte att min man är så duktig!
 
 
 
Posted by Picasa

Amundön



Nu har pappa L börjat jobba igen efter fyra härliga veckor. Efter en titt på smhi verkade måndagen vara sista baddagen på ett tag och då ville jag passa på att åka till havet. Det fick bli Amundön. Pappa Ls första arbetsdag är dessutom alltid en dyster dag, så det behövdes en somrig utflykt. Emil kom ihåg de finfina klätterträden från förra sommaren och hade laddat upp för dem. Sedan blev det bad också och ännu mer klättrande bland klipporna.
 
 
 
Posted by Picasa