onsdag 31 juli 2013

Kanoting



Den här semestern stod kanoting tillsammans med familjen S på schemat. Jag hade läst om härliga vättlefjäll och det fick det bli. Det var riktigt bra, helt klart traditionsvarning! Det som gjorde det så speciellt var att man kanotade i smala kanaler, vissa bara 1,5 meter breda. Det var så mysigt. Efter en lagom tur pausade vi vid en klippa där vi åt, badade och barnen lekte runt i skogen. Vem vet, nästa år kanske vi nattar över i ett av vindskydden som finns på plats!
 
 
Posted by Picasa

söndag 28 juli 2013

Marstrand



Nyligen gjorde vi en utflykt till Marstrand. Vädret var fantastiskt och vi hade det jättehärligt. Mysig och somrig omgivning, en gammal borg (fast den är för välbevarad för att kunna ha ruinens charm), havet, bad och glass. Det var inga problem för barnen att vänta en stund när pappa L parkerade bilen när det fanns så många roliga båtar att titta på (bilden ovan).


Vi gick på guidad tur i fästningen och tittade på alla fånghålor (jag tyckte att det var lite makabert faktiskt).


Efter fikapausen på klipporna var Emil vår fotograf. Vi avslutade dagen med bad och glass.
Posted by Picasa

Familjebild



Varje sommar försöker vi ta ett familjekort, detta är årets. Kortet togs i Vimmerby.
Posted by Picasa

Badsommar



Iår har det blivit en badsommar! Det känns ju lite oväntat med tanke på hur våren och försommaren varit, men ack så välkommet. Vi (iallafall jag och barnen, L har byggt mycket på vår nya bod) har badat en hel del och vattnet är så varmt att barnen badar påriktigt, inte bara fotplask. Jag älskar det! Fotot är från ån där vi badade en varm eftermiddag hela familjen.
Posted by Picasa

torsdag 18 juli 2013

Stockholmsresan del 4



Sista dagen ägnade vi helt åt ett besök i Skansen (jag bara älskar friluftsmuseer och de är ju tack och lov barnvänliga också...).


Emil provar på lite "gammeldagsa" grejer.


Jag framför ett av mina älskade gamla tjärdoftande hus.


Här tittar vi på renfamiljen.
Campinglivet gick jättebra och jag gör gärna om det!
Posted by Picasa

Stockholmsresan del 3



En dag ösregnade det, då passade det bra att besöka Wasamuseet. Jag gillar det museet, men tyvärr var det inte så barnvänligt som jag hade fått för mig (men det var knökfullt och mörkt, så det var kanske inte så konstigt).


En annan eftermiddag åkte vi till ett slott som jag inte minns namnet på. Själva slottet var stängt, men omgivningen var underbar. Barnen lekte på stocken som syns ovan i säkert en timme utan att bråka en enda gång!! Det tar sig! De börjar bli mer och mer kompisar och har mycket glädje av varandra. Under tiden hade vi det så skönt som syns på bilden nedan.
 


En kväll när barnen sov gick vi ner till bryggan.
Posted by Picasa

Stockholmsresan del 2



Här kommer några tempelbilder.
 
 
 
Posted by Picasa

Stockholmsresan del 1



Förra veckan tillbringade vi några dagar i Stockholm, en kombinerad semester/tempelresa. Vi har nyligen köpt ett större tält som vi ville prova, så det blev campingliv den här gången. På vägen upp stannade vi som vanligt i gamla Linköping så att vi kunde äta och barnen springa av sig.
 
 
 
Posted by Picasa

Kusinträff



När storkusinerna Al och Mal kommer till Sverige blir det kusinträff! 6 kusiner var hemma hos oss och åt våfflor och lekte. Emil och Alfred älskar det!
 


Alfreds första "A".
Posted by Picasa

I väntan på...



...att pappa L skulle bli sommarledig hittade vi på olika grejer. Ovan ett kort från Gunnebo slott dit vi brukar åka varje år. Emil har börjat se "cool" ut på kort nu, det är ganska kul tycker jag.


En sån där ösregnsdag åkte vi till McDonalds.


Här har vi varit på teater i Slottskogen tilsammans med kompisar. Vi är flitiga teaterbesökare på somrarna (det finns nämligen gratis jättebra barnteater hela sommaren i stadens största parker), nått som vi tycker mycket om. 
Posted by Picasa

Vimmerby nr 3



Här kommer några djurbilder från gården där vi bodde.
 
 
 
Posted by Picasa