söndag 17 februari 2013

Parkour



Månadens familjeutflykt blev parkour på världskulturmuseet. Emil älskar att klättra så jag tänkte att det kunde passa honom. Och det blev jättelyckat! Instruktören visade olika "hopp" som deltagarna fick göra efter, sedan avslutades det med att de byggde olika banor som de klättrade sig igenom.
 
Posted by Picasa

Oldemor



I veckan var vi på oldemors (min mormor) begravning i Oslo. Det var en jättefin begravning och allt gick väldigt bra (både själva begravningen och den lång resan och mycket stillasittande för barnen). Jag tror att oldemor var nöjd, särskilt med att alla barnbarn, ingifta och barnbarnsbarn (alla utom ett) var med. Vi saknar henne!
Posted by Picasa

Första kapitelboken!



I veckan läste jag ut Ronja Rövardotter för Emil. Det har varit så mysigt. Det är den första kapitelbok jag läser för honom. Roligt också att göra det i "rätt" ordning, först läsa boken - sedan se filmen. Nu läser vi Madicken och den boken uppskattar Emil också jättemycket (och jag får läsa alla mina favoriter!)
Posted by Picasa

Universeum



Varje måndag, så länge vintern håller i sig, åker vi till universeum ("peum" som Alfred säger) tillsammans med kompisarna M + E (som vi tränade med i höstas). En helt perfekt lekplats när det är mörkt och rått ute. Ovan är en bild på den roliga hissen.
 


I källarvåningen finns en lekplats som vi alltid brukar avsluta besöket med. Barnen gillar att klä ut sig till "jobbagubbar". Alfred tror att man alltid har reflexväst på sig på "obbet" eftersom pappa L har på sig det när han cyklar till jobbet.
Posted by Picasa