tisdag 14 december 2010

Lucia



Iår ville Emil promt vara Lucia. Så på vårt hemmaluciatåg var Emil lucia och jag tärna och sen sjöng vi för Alfred och pappan och bjöd på lussekatter. Lika mysigt som vanligt. På förskolan var Emil stjärngosse: "vad skulle fröknarna säga om en pojke var lucia" var Emils kommentar. Det undrade jag också så därför var jag bestämd med att han skulle vara stjärngosse (det är åtminstone nästan som lucia med klänning och allt).




Emils förskolegrupp. De hade ett jättefint luciatåg och efter det bjöds det på luciafika med pepparkakor som Emil och hans kompis (kärlek?) hade bakat.

Posted by Picasa

onsdag 8 december 2010

Pappors lek



Det där med pappor som leker med sina barn är något speciellt, plötsligt är de små pojkar själva som har byggt något tufft som ingen får förstöra (barnen som de egentligen skulle leka med får absolut inte röra - tänk om det går sönder!)

Denna fantastiska kreation färdigställdes av L häromdagen när Emil ville bygga tågbana med honom. Pappan blev så tagen av sitt byggande att Emil tröttnade och kom ut till mig istället. Emil ville ju LEKA med tågbanan. Men visst blev det en annorlunda tågbana! Och pappor är bra söta!
Posted by Picasa

Fyra månader



Nu idag har Alfred blivit 4 månader. Han väger nu 6410 g (lite under medel) och är 65 cm lång (lite över medel). Det har hänt en del saker den sista månaden:
-Är inte nöjd med att bara sitta i sin babysitter längre, han vill vara med överallt och titta.
-Leksaker är jätteroliga. Det är extra roligt när andra familjemedlemmar ligger på filten och tittar på leksaker tillsammans.
-Har inte vänt sig ännu men kan på nått konstigt vis ändå förflytta sig flera decimeter på filten.
-Har börjat med smakportioner. Tycker inte om morot alls, men bananglass och gröt/potatis utspätt med mjölkersättning är helt ok, då sväljer han t.o.m lite.
-Har börjat skratta! Det är så gulligt.
-Har fått ännu tydligare mat och sov rutiner. Det är inte heller lika mycket tröttskrik på kvällarna.

Posted by Picasa

söndag 5 december 2010

Julbestyr



Här hemma bakas och pyntas det för fullt! Den här helgen blev det pepparkaksbak.



Emil pyntar huset. Vi får väl se hur länge det får stå...



Alfred ligger på golvet och tittar. Han skulle nog helst vilja vara med men får vänta ett år till.
Posted by Picasa