onsdag 28 april 2010

Mormor och morfarlek



På onsdagar går jag på yoga och då kommer mormor/morfar och tar hand om Emil tills pappa L kommer hem. Igår tror jag att det var extra roligt. Mormor har tagit roliga kort på Emil och morfars lek. Här leker de med tåget och på bilderna nedan bygger de ett högt legotorn, det har Emil redan berättat mycket om.



Posted by Picasa

lördag 24 april 2010

Vårröjning


Idag var det städdag i området, då är alla radhusägare ute och krattar och fejar. Förutom att det är ganska trevligt så fortsätter många att röja i sina egna trädgårdar efteråt. Det gjorde vi också, eller snarare mannen och Emil. Jag pekade mest på vad som skulle göras eftersom jag får ont i ryggen och sammandragningar om jag gör trädgårdsarbete för närvarande. Så pojkarna i familjen behövde mutas med muffins. Här tar de sig en paus.
Posted by Picasa

Traktorperioden



Emil har hamnat i någon traktorperiod. Vi har varit ute och förföljt grussopartraktorerna ett antal gånger. Emil säger: "tatton e min daddodit" (=traktorn är min favorit).
Posted by Picasa

tisdag 13 april 2010

Vår hjälpreda



Pappa L har lagat våra markiser! Det skall bli skönt att använda dem nu när värmen kommer (vi har eftermiddagssol och kvällssol på ena hussidan och det blir ordentligt varmt). Emil hjälper givetvis till, på bilden så ville han "sitta pe-is pappa" (=sitta precis som pappa).

Igår planterade jag och Emil penséer i krukor, det är en av mina favoritvårsysslor att ÄNTLIGEN få göra det. Emil hjälper flitigt till med säkert tio spadar och andra nödvändiga grejer.

Posted by Picasa

torsdag 1 april 2010

Gullig kommentar

I söndags var det påskkonsert i kyrkan. Jag ledde primärbarnen i ett sångnummer. När jag kom tillbaka till bänken där pappa L och Emil satt ger Emil mig en jättekram och säger: "Tatt mamma, va dyktig du e!". Åhh vad mysigt det var!

Gulligaste påskkärringen!



Idag har vi påskat hemma hos oss. Vi har målat ägg och klätt ut Emil till påskkärring. Det tyckte han var jätteroligt och var helt uppspelt. När pappa L kom hem var det dags att leta godisägg i trädgården, konstigt nog kunde han äta lite mat först ("dyss mat, dinn dudis"="först mat, sen godis" berättade han för den lilla pyntkycklingen). När alla ägg var hittade satte vi oss i Emils säng allihop och myste och åt godis. Emils kommentar nu när jag nattade honom var "nadi magan"=knasig magen. Inte så konstigt kanske... Imorgon bär det av till farmor och farfar för mer påskfirande.


Posted by Picasa