söndag 22 november 2009

Tjuvstart!

Jag kunde inte låta bli att börja med julen! Alla ingredienser fanns hemma, jag gillar att få en del grejer gjorda tidigt, Emil var halvsjuk och det ösregnade ute. Så vi gjorde några testpepparkakor och fick äntligen använda alla roliga pepparkaksformer och sedan gjorde vi lussekatter (de bästa jag någonsin gjort tror jag!) eller "mjaubullar" som Emil kallar dem. Så nu har vi decembers förbrukning av lussekatter och det känns bra! Allt detta gjordes till ljudet av Bing Crosby såklart, det är alltid den första julskiva jag sätter på varje år.


Posted by Picasa

onsdag 18 november 2009

Höstlovskul



Vi gillar pappa L:s arbetstider! Dagen före helgdagar brukar han bara jobba halv dag (själv minns jag när jag jobbade till kl 18 dagen före julafton...), då brukar vi ta tillfället i akt att göra något "på stan". Nu till allehelgona åkte vi till Världskulturmuseet och där blev vi varse om att vår lilla tvååring har en pysselådra i sig. Jag hade ingen aning om att det var dags för sådant och försökte få honom att gå ifrån pysselavdelningen till själva utställningarna. Men vi stannade och han klistrade pärlor för fullt.

Här står pappa L och Emil på en scen och dansar bollywooddans (det syns inte, men på skärmen bakom är det en bollywoodfilm igång och i dem dansas det ju som bekant).

Posted by Picasa

Bröllop



Emils farbror V har gift sig! Här är vi utanför templet med brudparet och brudgummens bröder.



På kvällen (vigseln var på förmiddagen) hade brudparet en jättetrevlig fest. Emil tyckte att det var jättekul att dansa när det blev fritt fram efter brudvalsen. Förutom dansen tyckte han mest om godiset och skalet på bröllopstårtan, som tydligen var gjort av marshmallows. Han satt också och höll hand med en lite yngre flicka från trakten som han alltid spanar in när vi är på besök hos farmor och farfar.



Alldeles nygifta!
Posted by Picasa