söndag 22 mars 2009

Utmaningen



Jag har blivit utmanad av Hanna att blogga det 6:e kortet i den 6:e mappen bland mina bilder. Här kommer resultatet. Det är när vi skulle ta "förlovningskort". Vi åkte till Kungälvs fästning (jag älskar gamla murar) och tog hur många bilder som helst bla till bröllopsinbjudningarna. Jag älskar de bilderna så det var ju lite kul att det blev ett av dem som fick komma med på bloggen!
Posted by Picasa

Picnic



Här ser man skillnaden på fyra dagar! Emil leker med morfar i snön medans jag skriver på min hemtenta (de hann göra snögubbe, snölyckta, snögrotta och åka pulka).



Fyra dagar senare äter vi pannkaksmellanmål ute i trädgården. Jag "solade" och vi kunde inte låta bli att ta fram spaden och grepen och tjuvstarta med rabattgrävandet. Helhärligt!

Posted by Picasa

Utflykt



I lördags gjorde vi en heldagsutflykt. Vi åt på restaurang, gick till Palmhuset, shoppade och åkte till innebandydagen där pappa L skulle spela. Det blev en härlig dag i det underbara vårvädret. Bilden ovan är från Palmhuset. Det är så härligt där med 20 grader och den där härliga lukten från alla växter, en perfekt plats när man längtar ihjäl sig efter riktig vår.



Emil luktar på blommorna.



Det var kul att se pappa, farbröder och morbröder som spelade innebandy.

Posted by Picasa

Knasgubben



Emil har börjat fatta det där med att vara rolig. Han har börjat göra knasigheter och skrattar ihjäl sig när han kommer på något roligt. Jag försöker fånga ögonblicken på kort, inte så lätt alltid eftersom han vill se på kortet innan det ens är taget (digitalkameror är så bra!)



Man kan hitta på mycket kul med nappar!



Tröjan blev en "mynna" (=mössa)



Pappa får också smaka på äpplet.
Posted by Picasa

Ny soffa!



Vår nya soffa har äntligen kommit efter tre månaders väntan på leverans. Emil tyckte att det var väldigt roligt när det kom en stor lastbil hem till oss och två "pappor" (alla män är pappor) som lyfte in sofforna i vardagsrummet. Sofforna fick godkänt av Emil också.
Posted by Picasa

måndag 2 mars 2009

Gubben i lådan



"Gubben i lådan, gubben i lådan, vad har du för dig sover du"



Tittut!



En väldigt rolig lek tyckte Emil.
Posted by Picasa

Första målningen



Här är Emils första målade konstverk. Den är förfärdigad på öppna förskolan.
Posted by Picasa